OTK - Oostrozebeekse Transplantkring

Transplantatie heeft niets te maken met techniek of kosten maar met ethiek
Het gaat hier om de enige tak van de gezondheidszorg waar
niets kan worden verwezenlijkt zonder de medewerking van het publiek

- Arthur Kaplan -

De geschiedenis achter OTK

Toen in februari 2005 gestart werd met het samenstellen van een infoavond omtrent orgaandonatie en orgaantransplantatie, werd onder impuls van Dr Marc Verschoore 'OTK' ofwel 'Oostrozebeekse Transplantkring' opgericht. Drie enthousiaste inwoners van Oostrozebeke die reeds een transplantatie hadden ondergaan, wilden via deze weg graag orgaandonatie sensibiliseren. Toen dit initiatief ook de goedkeuring kreeg van Prof. Dr. Geert Verleden, kon hiermee worden gestart.

Op 20 oktober 2005 was de eerste infoavond een feit. Hiervoor werd beroep gedaan op een gastspreker die transplantatiecoƶrdinator is in het UZ Leuven. Deze avond werd een enorm succes met niet minder dan 400 aandachtige en nieuwsgierige aanwezigen. Door dit succes werd beslist om verder infoavonden te helpen organiseren in andere gemeenten.

In oktober 2006 wakkerde de gedachte aan om ook een website te creƫren en na overleg werd in juni 2007 de domeinnaam aangevraagd en sinds augustus 2007 is 'www.transplantkring.be' een feit. De accuraatheid van de informatie wordt steeds overlegd met de dienst transplantatiecoƶrdinatie van het UZ Leuven.